92. Elvestien i Birtavarre

Informasjon hentet fra Ut i NORD boka Høyt og Lavt - Vakre turer i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy
Informasjon hentet fra Ut i NORD boka Høyt og Lavt - Vakre turer i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy
336
Besøk
1,74
km en vei
20
moh.
63
høydemeter
Enkel Trillevennlig
Turbeskrivelse

 

Siste:

Vi her dessverre utsatt for hærverk, der kode/kasse fjernes. Send derfor e-post til post@utinord. no eller sms til 975 20 450 dersom du ikke finner koden. 

 

Det er mange av oss som synes det er stas å bestige en fjelltopp, nyte utsikten, og få den gode mestringsfølelsen. For de av oss som ikke greier dette kan selv enkle turer være krevende. Dette er en tur for småbarnsforeldre som vil trille tur med barnevognen, eller for de som sitter i rullestol og ønsker å komme seg ut i naturen. Derfor er det vel så viktig å ha med turer som Elvestien.

Turen har pr. nå kun et anbefalt startpunkt for barnevogn og rullestol. Fra nedre Holmenbro er distansen 700 m, og fra campingplassen er turen 1 km. På grunn av skader etter flom er det ikke mulig å gå fra campingplassen med vogn og stien er i noe dårlig forfatning. Ved postpassa finnes en flott gapahuk, hvor det er mulighet for å tenne bål og grille. På sommertid er det laks i elven. Turen er flott både sommer og vinter. Om man vil gjøre turen noe lengre er det mulig. Elvestien er flere km lang og begynner med campingplassen, og går opp langs elven helt til kraftstasjonen og videre opp til Sabetjohk. Det er flere gapahuker med bålplasser langs stien, og turen er meget populær blant bygdas folk.

Beskrivelse: 

Turen til gapahuken fra nedre Holmenbrua er merket med grønt Ut i NORD-skilt, og pilpekere fra start. Følg den gamle skogsveien ned langs elva 700 m til gapahuken. KNIK gruset veien sommeren 2017, den er derfor velegnet både til barnevogn og rullestol.

Fra Campingplassen: Gå ned til elven via campingen, her er det satt opp benker og grønt Utinord skilt. Følg stien opp langs elva til du kommer til gapahuken, her er turkassen. 

Kontaktperson
Stig Kristoffersen
90018983

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Ja

Bestill årets krus i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2024

Navn Besøk
Terje Gundersen 26
Bjarne Solberg 19
Kristine Pedersen 11
Ruben Larsen 10
Berit Larsen 9
Norun Oliva Olsen 8
Liv Johansen 6
Edmund Johansen 6
Borghild Lyngstad 5
Elida Nordstrøm 5

Besøkslogg

Dato Antall besøk
07. sep 1
06. sep 3
04. sep 1
01. sep 2
31. aug 1
29. aug 1
28. aug 3
27. aug 2
26. aug 1
25. aug 2