06. Singeltinden, Arnøya - Ny!

Foto: Trond Østvang
Informasjon hentet fra Ut i NORD boka Høyt og Lavt - Vakre turer i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy
Informasjon hentet fra Ut i NORD boka Høyt og Lavt - Vakre turer i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy
Foto: Dag Johansen
10
Besøk
2,82
km en vei
743
moh.
931
høydemeter
Krevende Gåtur
Turbeskrivelse

Alternativ 1: Turen mot toppen starter på Lille Singla, like sør for Singelelvas løp under veien. Her finnes mulighet for parkering.Første del av turen opp mot betongklossen på Lille Singeltind går gjennom tett og litt kronglete skog. Fra veien følges ei gulmerka rute(ikke sti) til godt over skoggrensa. Den fargemerkede ruta fører opp til en stakemerket sti. Følg stakene helt til betongbygget.
Her, som ellers på Arnøya, er terrenget besatt med tråkk etter rein, stier som ofte forsvinner like fort som de dukker opp. Kursen er likevel grei. Her går det bare en vei - oppover. Merkestakene leder opp mot betonginstallasjonen på Lille Singeltind. Herfra går turen videre vestover mot Singeltind. En tidvis tydelig sti leder videre vestover langs en smal fjellrygg. Her er det ikke merket, men ruta videre gir seg selv.Traversen er luftig. Terrenget kan virke uframkommelig, men stien gjør det etter hvert greit å komme seg opp til varden på Singeltinden. I godt vær er utsikten nydelig!  Det er fast underlag gjennom traversen.
Tilbaketuren kan gjøres samme vei som en kom opp, men det er også greit å gå ned mot Elvedalen og videre ned mot veien langs Kågsundet.
For den som føler behov for flere topper, er en tur bort på Småtindan i nord et tredje alternativ.
Viktig om turen:Terrenget krever gode sko med stive såler. Traversen er relativt smal, og for folk med høydeskrekk kan det føles ubehagelig.  Utsikten over traversen er upåklagelig! Ha med vann! Det er vanskelig å finne vann over 200 meters høyde!

 Alternativ 2: Gå opp Elvedalen (samme startpunkt som tidligere utinordtur - Øvre Elvedalsvannet). Dette er en mye "snillere" tur for de som ikke er så glad i høyder. Denne turen er ikke merket.  Men for turvante skal det være greit å finne fram.  Her må en sjøl vurdere terrenget hvor det er best å gå opp. Her er flere valgmuligheter.  Men gå gjerne et lite stykke opp i dalen før du går opp fjellsiden.  Hvis en ser på turkartet på f.eks Utinord-siden, vil en se et forslag til spor opp fjellet fra Elvedalen.


Egnet som sykkeltur?
Nei

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Delvis

Bestill årets krus i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2024

Navn Besøk
Trond Martin Gustavsen 1
Ingvild Pedersen 1
Lise Blæss 1
Bjørn Danielsen 1
Klara Wallenius 1
Nils Bie Normann 1
Ingvild Jørgensen 1
Dag Johansen 1
Stian Dahl 1
Tone Nilsen 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
11. aug 3
01. aug 1
22. jul 1
12. jul 1
27. jun 1
17. jun 3