08. Sotnes, Arnøya - Ny!

På Sotnes står bare grunnmurene tilbake etter at folk flyttet etter krigen. Nord i havet stiger Nord Fugløy opp. Foto: Trond Østvang
29
Besøk
6,32
km en vei
5
moh.
190
høydemeter
Middels
Adkomst

Turbeskrivelse

Turen starter der veien slutter, på Nesset i Akkarvik. Mellom Akkarvik og den lille fraflytta grenda Lillevika følger man en ca 1 km. lang traktorvei. Veien er stengt med bom ved vei-enden på Neset. Videre mot Geitvika følges en tydelig sti som noen hundre meter før Geitvika går over i en smal vei. Veien ble i sin tid bygget med et håp om at Geitvika skulle bestå som samfunn. Geitvika er et flott turmål i seg selv, men for den som ønsker å gå videre, er Sotnes neste naturlige mål på turen. Merket sti og vei ut til enden av fjæra lengst vest i Geitvika er grei å følge. Mellom Geitvika og Ytrenakken går stien i ryddet trasse gjennom tett kratt. Fra Ytrenakken er det viktig å holde så tett oppunder Revfjellet og Svartberget som mulig. Stiene blir tydeligere nærmere Sotnes. Så åpner landskapet seg igjen.I nord troner Nord-Fugløy mektig opp av havet. Litt lenger vest ligger øya Spenna. Høyt over Sotnes ruver Sotnestind 842 m.oh.

Viktig om turen: Gode joggesko duger.Mange fine rasteplasser ved bekker underveis. KODEN ER I FYSAK-KASSEN like før du kommer til Sotnes!

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Ja

Bestill årets krus i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2024

Navn Besøk
Cato Larsen 1
Åshild Bergly 1
Lise Blæss 1
Stian Dahl 1
Silja Karlsen 1
Alexander Bjørnestad 1
Lene Hoel 1
Per Helge Olsen 1
Dag Johansen 1
Trond Martin Gustavsen 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
01. aug 2
27. jul 3
25. jul 3
21. jul 2
15. jul 4
14. jul 3
03. jul 1
16. jun 1
14. jun 2
09. jun 3